Autovakantie Andalusië

Autovakantie Andalusië

Eén van de populairste regio’s in Spanje is rondreis Andalusië. Veel plaatsen zijn nog authentiek en zijn voorzien van historische gebouwen en daarnaast is er ook de natuur prachtig. Als we dit combineren met het heerlijke weer is dit een ideale bestemming voor je volgende roadtrip.

Inhoudsopgave

Rondreis Andalusië

In Zuid-Spanje is Andalusië te vinden, een bestemming dat zeer geschikt is voor een roadtrip. In Andalusië vind je magische koningssteden, lange zandstranden en de meest indrukwekkende bezienswaardigheden. Populaire plaatsen die toeristen bezoeken is onder andere Sevilla. Neem een kijkje bij het koninklijk paleis en bezoek de grootste kathedraal van de wereld. Ook Granada is een geweldige plek met een prachtig paleis en natuurlijk de bekende grafkapel, Capilla Real. In Córdoba ga je op avontuur in de Joodse wijk Judería en wandel je over de 331 meter lange brug, de Puente Romano.

Met de auto naar Andalusië

Als je Andalusië wilt gaan bezoeken kan dat prima met je eigen auto. De afstand is prima te doen en er zijn voldoende hotels onderweg naar Spanje. De prachtige landschappen onderweg zorgen ervoor dat je een roadtrip hebt die je nooit meer zult vergeten. Een groot voordeel om met je eigen auto naar spanje af te reizen is dat je het op eigen tempo kunt doen. Zo kun je onderweg er voor kiezen om te overnachten in een hotel zodat je de volgende dag met nieuwe energie achter het stuur kunt.

Er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je op reis gaat. Zorg bijvoorbeeld dat je op de hoogte bent van alle verkeersregels van het land en welke snelheden zijn toegestaan. De snelweg in Spanje is eenvoudig te herkennen aan de letter A wat afgekort is voor Autovía. Tolwegen worden aangegeven met AP. Voor verdere toegang moet je betalen. Verder is het verplicht om enkele accessoires in de auto te hebben tijdens de rit. Denk aan gevarendriehoeken maar ook reflecterende jasjes voor wanneer je pech hebt. Zijn deze niet aanwezig in de auto dan riskeer je een boete.

Andere bestemmingen

Op deze manier beleef je jouw leukste vakantie!

Op deze manier beleef je jouw leukste vakantie!

Handleiding: tips voor de keuken

Handleiding: tips voor de keuken

Fietsen in Andalusië

Fietsen in Andalusië

Vakantiehuisjes in Spanje

Vakantiehuisjes in Spanje