Handleiding: tips voor de keuken

Handleiding: tips voor de keuken

Een van de meest cruciale stappen bij het inrichten van een nieuwe keuken is het kiezen van een fornuis, ook al lijkt het misschien eenvoudig. Er zijn echter veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een kookplaat, zelfs buiten de selectie van verwarmingsmethode. Bekijk alle keuken kortingscodes.

Uw uiteindelijke kookplaatbeslissing wordt beïnvloed door verschillende elementen, waaronder de door je gekozen kookmethode, keukenruimte en energie-efficiëntie. De professionals van Ninja Kitchen hebben met deze paal besproken of je nu kiest voor een gaskookplaat, een inductiekookplaat of een elektrische kookplaat.

We zullen een aantal dingen doornemen waar je op moet letten en andere factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een kookplaat.

Inhoudsopgave

Standaard maten

Welk type fornuis je ook aanschaft, de keuken past meestal bij één bepaalde stijl. Kookplaten zijn verkrijgbaar in maten van 12 inch tot 48 inch breed. Op dezelfde manier kunt je kookplaten kiezen met vrijwel elke diepte, variërend van minder dan 21 inch tot 31 inch.

Gaskookplaten

Moderne gaskookplaten bevatten meestal porseleinen of gietijzeren roosters die verzegelde of open branderkappen afdekken die een gasvlam uitstralen. Hoge kooktemperaturen, nauwkeurige temperatuurregeling en de mogelijkheid om voedsel te bereiden, zelfs tijdens een stroomstoring, zijn allemaal voordelen van het gebruik van gas om te koken. Veel gaskookplaten zijn voorzien van veiligheidsmaatregelen, zoals branders die vanzelf weer aangaan als ze uitgaan.

Elektrische kookplaten

De uitvinding van de elektrische kookplaat is beduidend recenter. Of je nu een type glasplaat kiest of een conventionele met zichtbare spoelen, ze zijn bedoeld om alles wat je erop plaatst te verwarmen door een elektrische stroom door een grote metalen spoel te leiden. Deze zijn uitstekend geschikt voor kleinere huizen die in de zomer warm worden, omdat ze minder warmte uitstralen dan gaskookplaten. Velen van hen bevatten extra veiligheidsvoorzieningen zoals indicatoren voor hete oppervlakken.

Inductiekookplaten

Inductie, een nieuwkomer op de kookmarkt, is effectief, veilig en krachtig. Inductiekookplaten gebruiken een elektromagnetische stroom om de kookgerei direct te verwarmen. Hierdoor is koken op een inductiekookplaat veel energiezuiniger dan koken op een conventionele elektrische kookplaat.

Bovendien bieden inductiekookplaten dezelfde snelle verwarming en nauwkeurige temperatuurregeling als gaskookplaten, waardoor ze een fantastische keuze zijn voor culinaire gezinnen met jonge kinderen of huisdieren.

Andere bestemmingen

Op deze manier beleef je jouw leukste vakantie!

Op deze manier beleef je jouw leukste vakantie!

Fietsen in Andalusië

Fietsen in Andalusië

Vakantiehuisjes in Spanje

Vakantiehuisjes in Spanje

Hoe vind je de beste vakantie aanbiedingen in Spanje?

Hoe vind je de beste vakantie aanbiedingen in Spanje?