Hotel in Valencia

Hotel in Valencia

Valencia is de hoofdstad van de gelijknamige regio en provincie en is gelegen aan de Oostelijke kust van Spanje. Valencia en Alicante zijn twee steden die erg populair zijn in die regio. Ook onder de reizigers die gebruik maken van stedentrips wordt Valencia steeds vaker gevonden. Vliegtickets naar Valencia zijn al vrij goedkoop te boeken. In de stad kan je heerlijk genieten van je stedentrip.

Inhoudsopgave

Overnachten in Valencia

Als je in Valencia wil overnachten kan je uit verschillende mogelijkheden kiezen. Je kan in het historische centrum overnachten, maar ook aan het strand. Door de hele stad heen verspreid zijn er legio mogelijkheden om te kunnen overnachten.

Wanneer je dicht bij de bezienswaardigheden wil overnachten en in de buurt van het bruisende uitgaansleven in Valencia is het een aanrader dit te doen in het centrum van Valencia. Vaak is het zo dat je bij de locatie van je overnachting fietsen kan huren zodat je je snel en makkelijk kan verplaatsen door de stad als je alle bezienswaardigheden gaat bezoeken.

Als je liever van de rust wil genieten dan is het verstandig je overnachting in de buurt van Turia te boeken.

Fietsen in Valencia

Valencia wordt ook wel gezien als de fietshoofdstad van Spanje. In Valencia kom je behoorlijk wat fietspaden tegen en niet alleen toeristen maken gebruik van de fiets. Ook de Valencianen maken zelf graag en veelvuldig gebruik van de fiets.

Er zijn vele bedrijven te vinden in Valencia waar je fietsen kan huren, meestal kan je dit ook al via de receptie van je hotel regelen, dan heb je daar zelf geen omkijken naar. Meestal is de kwaliteit van de huurfietsen goed.

Let er wel op dat de meeste fietspaden in Valencia gebruikt mogen worden voor tweerichtingsverkeer. Kijk niet verbaasd als het fietspad ineens ophoudt omdat er een stoep begint.