Goedkoopste vliegtickets vinden

Goedkoopste vliegtickets vinden

Wanneer we op vakantie gaan, dan willen we natuurlijk de allerbeste prijs. Laten we eerlijk zijn, dat willen we toch allemaal? We zijn immers Nederlanders. Toch kan het soms een hele uitdaging zijn om de goedkoopste vliegtickets te kunnen vinden. Er zijn namelijk tal van zaken waar je rekening mee moet houden tijdens het boeken van je vlucht. Er zijn verschillende manieren waarop jij eenvoudig geschikte tickets kunt vinden, maar dan begint het echte werk pas. Door deze 3 tips toe te passen, weet jij zeker dat je de beste en goedkoopste vliegtickets vindt.

De juiste timing

Wanneer je weet waar je naartoe wilt en wanneer, dan is het een kwestie van timing om de goedkoopste vliegtickets te vinden. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig tickets te boeken in het weekend. Dit komt doordat het grootste deel in het weekend tijd heeft om hiermee aan de slag te gaan. Hierdoor is de beschikbaarheid en ook prijs anders, dan wanneer je doordeweeks boekt.

Apart boeken

Het klinkt misschien raar, want je zou denken dat het boeken van zowel heen- als terugvlucht tegelijk voordeliger zou zijn. Toch is dit niet het geval. Het kan namelijk voorkomen, dat wanneer jij ervoor kiest je vluchten los van elkaar te boeken je goedkoper uit bent bij dezelfde maatschappij, dan wanneer je ze tegelijk boekt. Ook kan het soms lonen om een andere vertrek en landingslocatie te kiezen. Uiteraard is dit niet wenselijk wanneer jij je auto hebt geparkeerd.

Flexibele data

Dit is misschien wel de allerbeste en meest eenvoudige tip, die ervoor zorgt dat jij goedkope vliegtickets kunt vinden. Door niet te kiezen voor een vaste datum, maar deze flexibel te houden met bijvoorbeeld 3 dagen na en 3 dagen voor een bepaalde datum, kan dit tot wel enkele tientallen euro’s schelen op een enkele reis. Jammer genoeg is deze flexibiliteit niet voor iedereen weggelegd. Het komt namelijk regelmatig voor, dat er al in een vroeg stadium vakantie moet worden doorgegeven bij de werkgever. Om dan 6 dagen extra vrij te nemen om zo flexibel te kunnen boeken is natuurlijk niet de ideale situatie.