Goedkoopste vluchten Spanje

Goedkoopste vluchten Spanje

Ben je op zoek naar goedkoopste hotels in Spanje, dan wil je natuurlijk ook genieten van de beste vluchtprijzen voor je vakantie naar Spanje.  Vanuit Nederland gaan er iedere dag vluchten vanuit Schiphol, Eindhoven, Rotterdam en zelfs Groningen naar Spanje toe. De meeste vluchten gaan naar de Canarische Eilanden, Balearen (Mallorca, Ibiza) en naar de bekende steden als Madrid en Barcelona.

Hoe wordt de prijs van een vlucht bepaald?

Via een vergelijkingswebsite als Condors.nl kun je heel makkelijk de verschillende vluchtprijzen zien voor jouw vakantie in Spanje. Wat daar opvalt is dat per dag de prijzen kunnen verschillen en als je volgende week weer kijkt je waarschijnlijk weer andere prijzen ziet. Vliegtuigmaatschappijen werken namelijk met een heel dynamische vluchtprijs, waardoor je waarschijnlijk in een vliegtuig met 200 personen allemaal een andere prijs hebt betaald voor je ticket. Dit wordt op basis van vraag en aanbod bepaald. Is er veel vraag naar een bepaalde vlucht, dan stijgt de prijs. Dit kunnen vliegtuigmaatschappijen bijvoorbeeld zien door het aantal keren dat men zoekt naar een bepaalde vlucht. Is een bepaalde vlucht minder populair, dan zullen de prijzen zakken. Vaak wordt gezegd dat 3 maanden van tevoren je vlucht boeken vaak de beste prijs oplevert, al blijft dat altijd gissen en vooral goed zoeken.

Wat is de beste prijs voor een vlucht naar Spanje?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel, namelijk de beste prijs is het bedrag wat jij over hebt voor een vlucht. Wil je wat minder betalen, dan zal je flexibel moeten zijn in de aankomst- en vertrekdatum bijvoorbeeld. Zit je gebonden aan een bepaalde week dat je vakantie hebt en wil je optimaal gebruik maken van je vakantiedagen, dan zal je bijvoorbeeld van zaterdag tot zaterdag op vakantie willen. Dit weten vliegtuigmaatschappijen, waardoor ze in het weekend meer verdienen op hun vluchten dan bijvoorbeeld op maandag en dinsdag. Ben je iets flexibeler? Vergelijk dan niet alleen airlines met elkaar, maar ook de prijzen per verschillende dag en geniet van je vakantie in bijvoorbeeld Barcelona!