Goedkope vakantie Spanje

Goedkope vakantie Spanje

Spanje is een geweldige vakantiebestemming maar kan soms best duur zijn. Wij hebben 4 tips voor je op een rij gezet zodat je op een goedkope manier op vakantie kan naar de Spaanse kust.

Inhoudsopgave

Kies voor Ibiza

Als je goedkoop op vakantie wilt naar Spanje is het aan te raden om te kiezen voor een plaats die niet zo duur is. Een vakantie Ibiza boeken is bijvoorbeeld een tip als bestemming, ondanks de hoge toerisme die relatief betaalbaar is en waar vaak aanbiedingen voor zijn. Ook de Costa del Sol is een goede bestemming voor een budgetvakantie evenals de Costa Blanca. Zowel de vliegtickets als de overnachtingen zijn een stuk goedkoop dan elders in het land.

In het laagseizoen op vakantie

Wanneer het mogelijk is kun je het beste op vakantie gaan in het laagseizoen, dan kun je een goedkope vakantie Spanje het makkelijkste vinden. Je betaalt dan veel minder voor de vakantie omdat er dan geen drukte is. Je hoeft je geen zorgen te maken om het weer want wanneer je bijvoorbeeld in september naar spanje afreist lig je op het strand met een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Op het moment dat de vakantieperiode aanbreekt is de vraag groter waardoor de prijzen ook automatisch stijgen.Het kan zomaar zijn dat je minimaal het dubbele betaalt.

Vermijd de toeristische restaurants

Spanje is geen duur land maar toeristen betalen vaak alsnog een hogere prijs in gebieden waar de toerisme hoog is. Het is daarom een aanrader om te gaan dineren in restaurants op plaatsen waar ook de lokale bevolking eet. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt en daarnaast is het eten vaak een stuk smakelijker.

Ga met meerdere mensen op vakantie

Om te besparen op je vakantie kun je ook met meerdere mensen op vakantie. Denk bijvoorbeeld aan je vrienden of familie. Zo kun je de kosten van de accommodatie delen waardoor je per persoon heel weinig betaalt. Een extra voordeel hiervan is dat wanneer je met meer mensen betaalt je een luxere accommodatie kunt boeken. Misschien is een villa met een privé zwembad wel een optie.

Andere bestemmingen

Op deze manier beleef je jouw leukste vakantie!

Op deze manier beleef je jouw leukste vakantie!

Handleiding: tips voor de keuken

Handleiding: tips voor de keuken

Fietsen in Andalusië

Fietsen in Andalusië

Vakantiehuisjes in Spanje

Vakantiehuisjes in Spanje