Hotelkamer of eigen caravan of camper?

Hotelkamer of eigen caravan of camper?

Ga jij ook altijd naar een hotel, resort of appartementencomplex? Je bent niet de enige. Vaak heb je als vakantieliefhebber een bepaalde voorkeur die iedere vakantie herhaald wordt. Aan de andere kant heb je liefhebbers voor de caravan en camper. Met je eigen vakantiehuis op wielen op vakantie, waardoor de reis een nog groter onderdeel wordt van je vakantie – simpelweg omdat deze ook langer duurt met de caravan of camper.

Zit je eenmaal in een bepaalde overtuiging dat een hotelkamer beter is, of juist dat een camper of caravan beter is, dan stap je daar niet snel van af. Hoog tijd om te kijken of we je kunnen overtuigen om de camper of caravan toch eens te proberen.

Waarom niet?

Een heel simpele vraag, waarom zou je niet de camper of caravan eens proberen? De aanschafprijs van een camper of caravan is inderdaad aan de hoge kant, maar vraag eens in de omgeving rond of je een caravan kan lenen. Ook kun je tegen relatieve lage prijs een camper of caravan huren. Voor €1000-€1500 per week kun je vaak al een luxe camper of caravan huren. Alle benodigde caravan accessoires zitten hier dan bij, eventueel kun je kleine dingen uiteraard dan ook nog zelf aanschaffen. Schrikt de prijs je af? Probeer dan ook te berekenen hoeveel je per week uitgeeft aan een hotelkamer of appartement. Vaak is dit ook al snel meer dan €1000 per week namelijk.

Ga het avontuur aan.

Zeker de eerste keer is op vakantie met een camper of caravan best spannend. Ga vooral het avontuur aan. Neem de tijd voor je reis en kies een bestemming waar je graag heen wilt die ook goed aan te rijden is. Voor een eerst trip is Zuid-Frankrijk of Noord-Italië bijvoorbeeld perfect. Niet te ver weg, maar nog steeds ver genoeg om er een heerlijke vakantie van te maken.