Leukste citytrips van Spanje

Leukste citytrips van Spanje

Wanneer je er even tussenuit wilt voor een citytrip, dan is Spanje hiervoor bij uitstek geschikt. Doordat Spanje tal van prachtige steden kent, is er voor ieder wat wils. Deze enorme keuze kan het daarentegen ook een flinke uitdaging maken om de juiste keuze te kunnen maken. Het is namelijk afhankelijk van je eigen wensen of je kiest voor een stad in het zuiden van Spanje of dat je gaat voor een meer noordelijke stad. Ook de keuze voor een dagje strand speelt natuurlijk een essentiële keuze in je uiteindelijke keuze. Omdat de keuze voor de juiste stad best uitdagend kan zijn, hebben we een top 3 voor je gemaakt met de leukste citytrip Spanje.

Valencia

Wil jij graag een tripje naar de kust, dan is Valencia de place to be! Je vindt deze prachtige stad aan de oostkust van Spanje en staat bekend om het mediterrane klimaat en ook de prachtige architectonische gebouwen. Voor wie cultuur wil combineren met zon, zee en strand is Valencia bij uitstek de plek om te bezoeken als citytrip. Doordat deze stad relatief zuidelijk ligt, is Valencia ook prima geschikt om in het voor- en najaar te bezoeken.

Barcelona

Misschien wel de meest bekende stad als het gaat om een citytrip naar Spanje is Barcelona. Barcelona wordt door velen gezien als één van de mooiste steden die het land kent. Met de welbekende kerk de ‘Sagrada Familia’, de Ramblas het het imposante stadion van de plaatselijk FC, behoort Barcelona absoluut tot de meest populaire citytrips ter wereld! Daarnaast biedt deze stad als bijkomend voordeel, dat het gelegen is aan de kust. Dus wil je even een dagje helemaal niets, dan kun je genieten van de prachtige stranden en de heldere zee.

Madrid

Is een zon, zee en strand trip niet helemaal wat je zoekt, dan is de hoofdstad van Spanje natuurlijk het perfecte alternatief voor een citytrip. Hier vind je niet alleen het prachtige koninklijke paleis, maar ook is dit de grootste stad van Spanje. Naast de vele gebouwen, vind je hier ook het stadion van de gelijknamige voetbalclub Real Madrid. Kortom, wil jij genieten van alles wat het prachtige land Spanje je te bieden heeft, dan is een tripje naar Madrid een absolute aanrader.