Vakantie in Andalusië

Vakantie in Andalusië

Ben jij ook zo’n fan van Spanje? Dan kom jij het hele jaar aan je trekken. Dit komt doordat Andalusië een regio is gelegen in het zuiden van Spanje. Hierdoor is het klimaat mediterraan en doorgaans altijd perfect vertoeven. Niet voor niets zijn er ontzettend veel Nederlanders die hier overwinteren. In de wintermaanden zul je het kwik namelijk niet snel onder de 18 graden zien duiken overdag. Dit in tegenstelling tot ons eigenlijk klimaat wel het geval is. Naast het overwinteren is deze regio in het zuiden van Spanje natuurlijk ook bij uitstek geschikt voor een heerlijke vakantie. Andalusië is een echte kustregio, ook wel bekend als de Costa del Sol. Deze regio bestaat uit verschillende populaire grote steden, waaronder Sevilla en Malaga. Alleen deze twee steden zijn al bij uitstek geschikt voor een lange zonvakantie of stedentrip.

Inhoudsopgave

Wat kenmerkt Andalusië

Dat Andalusië een enorm populaire regio is, dat is inmiddels wel bekend. Ieder jaar vieren honderdduizenden hier hun welverdiende vakantie en overwintert daarnaast ook nog een groot deel van de mensen daar. Dit komt doordat deze regio zich kenmerkt door de enorme gastvriendelijkheid. Mensen uit deze regio leven vol passie, wat direct is terug te zien in alles wat ze doen. Of het nu gaat om dansen, eten of andere zaken. Als ze ergens voor gaan, dan doen ze dit vol overgave. De prachtige steden Malaga en Sevilla trekken samen het grootste deel van de bezoekers. Ook niet zo gek, want deze steden zijn een ware bezienswaardigheid op zich.

Tips Andalusië

Wanneer jij met het idee loopt op vakantie Andalusië te gaan naar deze prachtige regio, dan is het aan te raden een auto te huren. Op deze manier kun jij je namelijk snel verplaatsen van de ene naar de andere stad in deze regio. Zo weet je zeker dat je niets mist en de allermooiste plekjes van deze regio kunt bezoeken. Zo kun je kiezen voor een Fly & Drive, dat betekent dat zowel vlucht, huurauto als accommodatie worden gecombineerd. Een volledige vakantie op pad toch niet iets voor jou? Kies dan voor een reguliere vakantie naar Andalusië en huur ter plaatse een auto voor één of meerdere dagen.

Andere bestemmingen

Op deze manier beleef je jouw leukste vakantie!

Op deze manier beleef je jouw leukste vakantie!

Handleiding: tips voor de keuken

Handleiding: tips voor de keuken

Fietsen in Andalusië

Fietsen in Andalusië

Vakantiehuisjes in Spanje

Vakantiehuisjes in Spanje