Dierentuin Barcelona (Zoo de Barcelona)

Dierentuin Barcelona (Zoo de Barcelona)

De vakantieganger kan in Barcelona onwijs veel doen en zien. Echter hebben wij één absolute aanrader, namelijk de Zoo de Barcelona. De prachtige dierentuin is een leuke bezienswaardigheid voor jong en oud. De dierentuin telt ruim 200 verschillende soorten dieren en staat bekend om zijn fenomenale dierenshows. De Zoo de Barcelona bestaat al sinds 1892 en is dan ook één van de oudste dierentuinen van Spanje en Europa. De dierentuin groeide uit tot één van de populairste bezienswaardigheden in Barcelona, zowel onder de lokale inwoners als de toeristen. In dit artikel vertellen wij meer over de Zoo de Barcelona, zoals de ticketprijzen en de activiteiten.

Ruim 200 verschillende dieren

Zoo de Barcelona is de thuishaven van meer dan 200 verschillende diersoorten. Het gaat om zoogdieren, reptielen, vogels en amfibieën. Je moet beslist eens een kijkje gaan nemen bij de gorilla’s en de nijlpaarden. Daarnaast maken de flamingo’s ook altijd een geweldige indruk, dat geldt trouwens ook voor de altijd schattige pinguïns. Liefhebbers van reptielen kunnen ook gaan genieten, bijvoorbeeld van de slangen, krokodillen en de schildpadden. De indrukwekkende olifanten zijn vanzelfsprekend ook aanwezig in de dierentuin Barcelona. Zoo de Barcelona is behoorlijk groot, dus je kan het echt zien als een uitstapje voor de gehele dag.

Shows in de Zoo de Barcelona

De dierentuin in Barcelona biedt de bezoeker ook de kans om één van de geweldige shows te bezoeken. Er worden tussen 11:30 uur en 18:00 uur constant shows georganiseerd. Het kan bijvoorbeeld gaan om een vrolijke dolfijnenshow of een show bij de leeuwen. Het is ook mogelijk om bepaalde dieren te bezichtigen wanneer het voerdertijd is. De bezoeker kan zelf door de dierentuin wandelen of een wandeling maken met één van de gidsen. Daarnaast biedt de dierentuin Barcelona ook verjaardagsfeesten aan met de dolfijnen, wat beslist een unieke ervaring zal zijn.

Eten en drinken

Gedurende een dagje in de dierentuin Barcelona is het ook fijn om even lekker te kunnen eten en drinken. In de Zoo de Barcelona zijn er meerdere restaurants te vinden, waar jij kan ontbijten of lunchen. Het is ook mogelijk om een drankje of een ijsje te halen bij één van de eetgelegenheden. Wij raden de pizzeria zeker aan in de Zoo de Barcelona. Het is ook mogelijk om zelf eten en drinken mee te nemen, er zijn verschillende locaties in de dierentuin waar jij in alle rust kan genieten van een hapje en een drankje.

Ticketprijzen en openingstijden

De dierentuin in Barcelona is zeven dagen per week geopend van 10:00 uur tot 19:00 uur. Het park is ook op feestdagen gewoon geopend. De ticketprijzen kunnen verschillen en hebben wij hieronder genoteerd:

Volwassenen: 19,90 euro
Kinderen tot 12 jaar: 11,95 euro
65 plussers: 10,05 euro
Kinderen tot 3 jaar: gratis toegang

Openbaar vervoer naar Zoo de Barcelona

Zoo de Barcelona is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn een groot aantal buslijnen die voor de ingang van de dierentuin stoppen, waaronder 4, 40, 51, 141 en V21. Daarnaast is Zoo de Barcelona ook bereikbaar met de metrolijnen L1 en L4, echter zal je dan nog wel een kleine wandeling moeten maken naar het dierenpark. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om met de taxi naar Zoo de Barcelona af te reizen.